Pengakap! Buat Habis Baik !!

Anekdot: Pada 30 September hingga 03 Oktober 2013, saya dan rakan-rakan PISMP Semester 4 (Ambilan Jan 2012) telah melaksanakan Perkhemahan Bersepadu Unit Beruniform. Bertempat di Taman Pertanian Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang. Unit Pengakap – Kumpulan Latihan Malaysia (KLM) 34 yang terdiri daripada 63 orang ahli telah bersama-sama 244 ahli yang lain dalam menjayakan perkhemahan pada kali ini. Terdapat pelbagai perkara yang berlaku sepanjang empat hari tersebut, dan tidaklah saya ingin sentuh satu persatu di sini. Tetapi, dalam banyak keadaan, saya ingin berpesan kepada semua, jauhilah sifat dengki, iri hati, mahupun perangai mulut-mulut ‘longkang’. Sentiasalah jaga dan awasi setiap perkataan yang dilontarkan. Sememangnya banyak perkara yang boleh dihujahkan, tetapi dalam keterbatasan waktu, cukuplah sekadar ingat mengingati. Bukan semua perkara orang lain akan bersetuju dengan saya, dan sebaliknya bukan semua perkara yang saya bersetuju dengan orang lain. Akan tetapi, sebagai manusia, jagalah tutur kata dan tingkah laku, waimma sebaik manapun atau sealim manapun si pelaku, dosa dikira dosa.

Peluang dan ruang menulis di sini, saya titipkan khas buat semua rakan Pengakap KLM34 Institut Pendidikan Guru Kampus Tengku Ampuan Afzan atas segala penat lelah, kerjasama, dan toleransi sepanjang perkhemahan ini berlangsung. Terima kasih kepada semua Jawatankuasa Pengakap yang telah menjalankan tugas dengan cemerlang sepanjang beberapa bulan ini bagi memastikan perkhemahan ini berlangsung dengan sempurna. Tahniah kepada Ong Sheng Zun dan Yap Ching Ying serta Jawatankuasa Perkhemahan Pengakap dan semua ahli jawatankuasa yang telah bertungkus lumus dalam menjayakan program ini.

 Bersedia untuk menghadiri World Jota Joti dan Perkhemahan Kepimpinan Manik Kayu selepas Hari Raya Aidil Adha nanti. Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah..

Pengakap !! Buat Habis Baik. 

 

pengakap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sila Tinggalkan Komen Anda..

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s